رجهایی از تار و پود همت و اراده/ وقتی رونق تولید در دار قالی نقش میبندد
با اراده یک جوان بیرجندی و همت بانوان هنرمند در ۵ کارگاه قالی بافی، قالیهای متنوع بافته و در بازارهای داخلی و خارجی به فروش میرسند.
به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، یک جوان بیرجندی با راه اندازی کارگاههای قالی بافی، جمعی از بانوان هنرمند را به تولید و کسب درآمد مشغول کرده است.
محمدپور کارآفرین بیرجندی، چراغ کارگاهش را ده سال پیش روشن کرده است و توانسته برای چندین بانو اشتغال ایجاد کند.
علاقه مندان و نیازمندان، قالی می بافند
محمدپور میگوید: آغاز کارمان تنها با یک دار قالی بود و یک بافنده نیز در ابتدا همکاری می کرد.
حالا او توانسته با همت و تلاش ۵ کارگاه تجمیعی قالی بافی را در سطح خراسان جنوبی راه اندازی کند و دست عدهای را نیز بگیرد تا لقمه نانی را سر سفره خانواده هایشان ببرند.
بانوان هنرمند در کارگاه های قالی بافی به این شغل مشغول اند
این جوان کارآفرین ادامه میدهد: علاوه بر مددجویان بهزیستی و کمیته امداد، افرادی که برخی نیازمندند و برخی به دنبال علاقه هستند نیز در این کارگاهها کار میکنند.
یکی از افراد مشغول به کار در این کارگاه میگوید: ۹ سال است که در این مجموعه مشغول به کار هستم و تحت پوشش بیمه نیز قرار گرفته ام و از وضعیت شغلی خود راضی ام.
نقش بی اعتنایی بر تن فرشهایی خوش طرح و رنگ / وقتی رکود صادرات بر معیشت بافندگان گره کور میزند
آقای محمدپور علاوه بر این کارگاهها، برای ۷۰ نفر در خانه هایشان نیز کارآفرینی کرده است و بانوان، در خانه مشغول به فعالیت هستند.
یکی از قالی بافانی که در خانه خود مشغول به بافت است نیز میگوید: برای تأمین مخارج زندگی و همچنین پر کردن اوقات فراغت به این کار مشغول هستم.
فروش حتی در آن سوی مرز
فرشهای بافته شده در این کارگاهها علاوه بر بازارهای داخلی به خارج از کشور هم صادر میشود.
محمدپور کارآفرین بیرجندی میگوید: تولیدات ما به آلمان و کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر میشود.
او ادامه میدهد: خشتی، محرمات، سعدی بیرجند و مود طرحهایی است که در حال حاضر در کارگاهها بافته میشود، ولی در صورت سفارش، طرحهای دیگر هم بافته میشوند.
این کارگاههای قالی بافی ظرفیت آن را دارند که برای ۲۰۰ نفر دیگر نیز شغل ایجاد کنند.
پارسال حدود ۶۰۰ مترمربع از انواع قالی در اندازه و طرحهای مختلف در این کارگاهها بافته و روانی بازارهای داخلی و خارجی شده است.
فعالیت بیش از ۵۰ هزار بافنده در خراسان جنوبی
کامیابی مسک رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی گفت: بیش از ۵۰ هزار بافنده قالی در سطح استان مشغول به فعالیت هستند و قالی هایی در طرح ها و نقش های مختلف می بافند.
بیش از پنجاه هزار بانوی قالی باف در خراسان جنوبی مشغول به فعالیت اند
او افزود: هم اکنون کمتر از ۸ درصد بافندگان فرش دستباف در استان تحت پوشش بیمه قرار دارند و بیش از ۹۰ درصد در انتظار بیمه هستند.
کامیابی مسک عنوان کرد: ۲۵ هزار کارگاه قالی بافی نیز در استان فعال است که زنان و مردان بافنده، مشغول به فعالیت در این کارگاه ها هستند تا هنر قالی بافی به فراموشی سپرده نشود.